Afbeelding
Foto: Dick Teske

Bijna 70 jaar terug de tijd in op de Dr. Lelykade

Algemeen

Met de onthulling van drie historische foto’s krijgen bezoekers van de Dr. Lelykade een blik op de haven van zo’n 70 jaar geleden. Donderdag 25 augustus werden het bewonersinitiatief onthuld door stadsdeeldirecteur Mendy van Veen.

Een afbeelding op de blinde muur aan de Dr. Lelykade, tussen het Vispaleis en het Havenpaleis, had heel wat voeten in de aarde. Een muurschildering kon niet, de mogelijkheden om een zitbankje te plaatsen werden ook onderzocht, maar uiteindelijk kon een drieluik met afbeeldingen van de haven wel de goedkeuring van de welstandscommissie wegdragen.

Het Scheveningse bedrijf SignPlantation zorgde voor een mooie verwerking van de foto’s en een bevestiging die nog niet eerder gebruikt werd op Scheveningen. “Deze manier van bevestigen is een mooie voorloper voor andere locaties die zoiets aan de muur willen hebben”, aldus de betrokken bewoners.

“Het begon allemaal met de middelste foto. Die is genomen vanaf precies dit punt zo naar de haven toe”, vertelt bewoner Bert Hoogenboom. “De andere foto’s zijn erbij gezocht zodat ze een mooi drieluik vormen. Er komt ook nog een bordje met een QR-code bij, die leidt naar een website met meer informatie over de foto’s. Misschien dat mensen familieleden herkennen op de foto’s, dat zouden we ook graag weten.”

Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen prees de doortastendheid van de bewoners en gaf aan dat het stadsdeelkantoor altijd open staat voor dergelijke bewonersinitiatieven. “Scheveningen is al erg rijk aan straatkunst, maar er zijn nog genoeg plekjes op te vullen. Benieuwd of wil je ideeën opdoen? Neem dan eens een kijkje op de website www.straatkunstmuseumscheveningen.nl”, aldus Van Veen.