Afbeelding
Foto: Google

Crowdfundingsactie na waterschade door openen brandkraan in Duindorp

Algemeen

Er is crowdfundingsactie gestart om bewoner en ondernemer Margaretha Hendrikse uit Duindorp te steunen. Door het open zetten van een brandkraan naast haar woning en kapsalon op de hoek van de Pluvierstraat en de Schiermonnikoogsestraat is veel schade ontstaan.

Op vrijdag 12 augustus was het een warme plakkerige dag geweest. Rond 23.30 uur besloot een tot nu toe onbekende persoon de brandkraan open te draaien in Duindorp, op de hoek van de Schiermonnikoogsestraat met de Pluvierstraat. Duizenden liters water spoten de lucht in en liepen de woning en de kapsalon van Margaretha Hendrikse binnen. De schade is enorm en maakte de woning onbewoonbaar en de kapsalon onbruikbaar.

Hoewel woningcorporatie Vestia de zorg draagt voor zowel de woning als de kapsalon, de waterschade wordt opgelost en daarna weer casco opgeleverd, blijft Hendrikse met een enorme kostenpost achter voor haar inboedel en winkelinventaris. De verzekeraar wil vooralsnog niets vergoeden omdat de oorzaak ‘vandalisme’ is.

“Ze kan een steuntje in de rug volgens mij goed gebruiken”, meent buurtbewoner Willem Minderhout. Hij is daarom een crowdfundingsactie gestart om Hendrikse alvast een handje te helpen.

De actie loopt nog komende week. Wil je ook een bijdrage doen? Klik dan hier.