Afbeelding
Foto: Politie Scheveningen

Wekservice van politie levert boetes op

Algemeen

De politie controleert tijdens de warme dagen extra op de zogenoemde strandslapers. Hoe leuk het ook lijkt, slapen of kamperen op het strand en in de duinen mag namelijk niet.

“De afgelopen ochtenden is een collega in de vroege ochtend het strand af gegaan op de politiequad om de strandtenten en het strand te controleren op slapers”, laat Politie Scheveningen weten.

Ondanks dat de temperatuur de afgelopen week nou niet optimaal was ‘s nachts trof de agent toch diverse mensen aan die zich aan een overnachting op het strand waagde. Er is zeven keer een proces-verbaal uitgeschreven à 160 euro.

Je mag tussen 19.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends niet op het strand slapen. Dit verbod is deels een veiligheidsaspect. ‘s Nachts wordt het strand schoongemaakt met behulp van grote tractoren. “Het kan zomaar zijn dat de tractorbestuurder een slaper over het hoofd ziet met alle gevolgen van dien”, aldus de Politie. “Daarnaast is het strand en de horeca geen camping en dat willen we zo houden ook.”