Afbeelding
Foto: Dick Teske

Gemeente sluit Strandweg in de avonduren

Algemeen

Deze zomer heeft de gemeente veel mensen en maatregelen ingezet om te zorgen dat de overlast op Scheveningen binnen de perken bleef.

Op de warmste dagen was er een maximale inzet van onder meer verkeersregelaars, politie, handhavers, beveiligers, veegploegen en hosts. Via (social) media werd opgeroepen om met het OV of met deelvervoer naar Scheveningen te komen of van Park + Beach gebruik te maken. “Dit nam helaas niet weg dat er files ontstonden. De situatie bleef echter beheersbaar”, aldus de gemeente.

Om overlast van flanerend autoverkeer op de Strandweg te voorkomen, zal de gemeente, vergelijkbaar met vorig jaar, de Strandweg in de avonduren afsluiten. De slagboom aan de Scheveningseslag wordt tot en met zondag 28 augustus elke dag gesloten van 20.00 uur tot 06.00 uur.

Ook zal er een fysieke barrière aangebracht worden op de Scheveningseslag, zodat verkeer niet doorrijdt tot aan de gesloten slagboom. De parkeergarage van het Rederserf en de woningen aan de Scheveningseslag blijven bereikbaar voor autoverkeer.

De achterliggende woonstraten worden nu op warme zomerdagen afgesloten tot 21.00 uur. Deze afsluiting vindt plaats met hekken en verkeersregelaars. Bewoners worden doorgelaten op vertoon van een toegangsbrief. Om sluipverkeer vanwege de gesloten slagboom te voorkomen, is het de bedoeling om de afsluiting van deze woonstraten op warme dagen te verlengen tot middernacht. Ook deze aanvullende maatregel staat gepland tot en met zondag 28 augustus.

De maatregelen worden door de gemeente gemonitord en eventueel waar nodig aangepast.