Afbeelding
Foto: PR

METRO behaalt gouden medaille op het WMC

Algemeen

Afgelopen zondag heeft show- en drumfanfare METRO Scheveningen met 86,19 punten een gouden medaille behaald bij de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Een prestatie waar Scheveningen trots op mag zijn! Op het WMC strijden muziekkorpsen van over de hele wereld met elkaar om het wereldkampioenschap.

Met de marsen Fortitude en The Exemplars presenteerde METRO zich zondag op het ‘heilige gras’ van het Roda JC stadion in Kerkrade. Eens in de vier jaar is dit het toneel voor blaasmuziek. Tijdens de marswedstrijden leggen de korpsen een parcours af op een vooraf uitgezet ‘stratenparcours’. De drie juryleden die meelopen op het veld en de twee juryleden die vanuit de skybox het optreden beoordelen, kijken naar de verschillende manieren waarop een korps een bocht maakt en in marsformatie diverse counterbewegingen uitvoert. Daarnaast luisteren zij kritisch en beoordelen zij de uitvoering van de muziek.

Het WMC vindt sinds 1951 iedere vier jaar plaats in Kerkrade. In verschillende divisies strijden muziekgezelschappen met elkaar om het kampioenschap.