Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Bewoners Duinoord denken mee over fietsparkeren

Algemeen

In Duinoord staan veel geparkeerde fietsen en (deel)scooters op de stoep. Dit is een ergernis voor veel bewoners. Extra vervelend is het voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een kinderwagen die er soms lastig of niet langs kunnen.

Om hier verandering in te brengen, gaven wijkbewoners afgelopen juni maar liefst 130 knelpunten aan op een digitale kaart. Daarnaast ging de gemeente tijdens een wijkbijeenkomst begin juli met bewoners in gesprek over de aangegeven knelpunten en mogelijke oplossingen.

Bij de gesprekstafels kwam onder andere het spanningsveld tussen fietsparkeren en autoparkeren ter sprake. Willen bewoners parkeerplekken opheffen voor fietsen? Of levert dat andere problemen op in de wijk? Bewoners uitten onder andere hun zorgen over de onzichtbare plekken waar fietsen gestald worden, zoals in gangen en portieken. De bijeenkomst heeft uiteenlopende ideeën voor fietsparkeren opgeleverd. Van het inruilen van autoparkeerplaatsen voor fietsparkeerplaatsen tot het aanvragen van subsidies voor nieuwe fietsenstallingen.

Ontwerpers werken de fietsparkeeroplossingen uit in een paar ontwerpen. Dit doen ze aan hand van uit eerdere onderzoeken, knelpunten die door bewoners zijn aangegeven op de digitale kaart en de input van de bewonersavond. De ontwerpen worden dit najaar met de wijk gedeeld. Bewoners en ondernemers kunnen dan stemmen op deze ontwerpen en eventuele voor- en nadelen aangeven die zij verwachten.

Meer weten over het fietsparkeren in Duinoord? Klik hier.