Afbeelding
Foto: Martijn Beekman

Grote integrale handhavingsactie op Scheveningen

Algemeen

Met het oog op de start van de zomervakantie, werd vrijdag 8 juli, een grote integrale handhavingsactie gehouden op Scheveningen. Niet alleen in de straten van Scheveningen, maar ook op het water, het strand, in de duinen, in de haven en op de boulevard werd gecontroleerd.

Tijdens de actie werkten de gemeente samen met politie, douane, Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee Rijksbelastingdienst, NVWA, Stedin, HTM, Inspectie Leefomgeving en Transport, Omgevingsdienst Haaglanden en de brandweer om de problemen in het gebied aan te pakken. Er waren meer dan 180 mensen op de been die op alle mogelijke overlast handhaven.

Handhaving heeft tijdens de actie maar liefst 45 bekeuringen uitgeschreven voor fietsen over de Boulevard. Daarnaast hebben de handhavers tien personen geïnformeerd dat het niet is toegestaan om met tenten of campers te overnachten in het kustgebied. Twee keer is er een boete uitgeschreven voor een tent in een verboden gebied.
Bij de verkeerscontrole zijn 27 geluidsmetingen gedaan waar vijftien geluidsovertredingen uit kwamen. Hier kregen elf voertuigen een WOK-status. Verder zijn er 257 voertuigen gecontroleerd waar onder andere drie personen zonder rijbewijs reden en dertien personen deze niet konden tonen. Ook is er twee keer getint glas verwijderd en zijn er in één voertuig verdovende middelen aangetroffen.

Meerdere samengestelde teams van politie, handhaving, NVWA, ODH, Stedin, brandweer en Douane, maar ook het HEIT controleerden twaalf bedrijven en horecaondernemingen waarbij in tien gevallen misstanden werden vastgesteld. Dit varieerde van geen leidinggevende aanwezig tot problemen met elektra-aansluitingen.

De gemeentelijke belastingdienst heeft tijdens de handhavingsactie beslag gelegd op meer dan 22.000 euro. In zes gevallen werd de belastingschuld direct voldaan en konden de eigenaren van voertuigen hun weg vervolgen. Anderen staan gewielklemd totdat zij de schuld voldaan hebben.