Afbeelding
Foto: SvT

Onthulling elf gedichten in braille op de Pier

Algemeen

Als onderdeel van een bewustwordingscampagne van de gemeente Den Haag, genaamd ‘Allemaal verschillend. Allemaal Haags’, werden maandag 11 juli elf gedichten in braille op de reling van de Pier onthuld.

In maart werd het eerste deel van de speciale reling van Braille op de Pier onthuld: een gedicht van de Haagse stadsdichter Sjaak Kroes. Die dag ging meteen ook de wedstrijd van start, die nu heeft geleid tot de elf winnende gedichten.

Deze elf gedichten, die het uitzicht beschrijven voor blinden en slechtzienden, zijn uit 60 inzendingen gekozen door een jury onder leiding van schrijver en cabaretier Vincent Bijlo, die zelf vanaf zijn geboorte blind is. Door het scannen van speciale QR-codes zijn de teksten ook te beluisteren. De elf winnende gedichten werden maandag gepresenteerd door de makers, samen met Kavita Parbhudayal, coördinerend wethouder voor Toegankelijkheid.

Volgens Parbhudayal hebben andere gemeentes, waaronder Harderwijk, inmiddels laten weten interesse te hebben in het concept. Zij hoopt dan ook dat het project een inspiratie voor velen zal zijn. Ook Vincent Bijlo hoopt dat het project verdere navolging vindt en helpt om mensen nader tot elkaar te brengen: “Want wat is inclusiviteit anders dan proberen toegang te krijgen tot elkaars wereld?”, sluit hij de middag af.

Foto: SvT