Afbeelding
Foto: PR

Crowdfunding beeld Fietsende Surfer Keizerstraat

Algemeen

Kunstenares Kiek Bangert startte op Vlaggetjesdag een crowdfundingsproject in haar galerie Studio 26. Het beeld dat zij gaat maken, een surfer op de fiets op blote voeten met surfboard onder de arm, moet een icoon worden voor Scheveningen en is bedoeld om een positieve impuls te geven aan de Keizerstraat.

Het is een typisch eigentijds Schevenings tafereel: een surfer op de fiets op weg naar de zee. “Dit interactieve beeld wil ik maken als aandachtstrekker en vrolijke noot. De Keizerstraat staat te springen om een positieve impuls na covid, overstromingen en opbrekingen”, aldus kunstenares Kiek Bangert. “Voorbijgangers kunnen op de bagagedrager voorop de fiets gaan zitten en een selfie maken met de Keizerstraat als achtergrond.”

Kiek bouwt het beeld op in haar galerie, Studio 26, aan de Keizerstraat 26. Iedereen kan het ontstaansproces volgen via de etalageramen of tijdens openingsuren van dichtbij bekijken. Om het beeld te kunnen gieten in brons zoekt zij via crowdfunding sponsors. Voor donateurs zijn er allerlei tegenprestaties, zoals u kunt lezen op de website van Voordekunst.

Dit beeld maakt deel uit van een groter project dat de kunstenares startte in 2019 en wat de naam ‘Art Sea District’ draagt: een beelden/kunstroute die start bij het Kurhaus en leidt langs bestaande beelden als de beeldengroep van Tom Otterness (bij het museum Beelden aan Zee) en de Vissersvrouw, eindigend aan het eind van de Keizerstraat.

Het idee is dat alle te plaatsten beelden iets vertellen over Scheveningen en Den Haag. Over de geschiedenis van de visserij; Scheveningen als badplaats; Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht. Zo kunnen internationale bezoekers via een papieren folder of link op hun telefoon de route lopen en onderweg van alles leren over Scheveningen en Den Haag. Met als extra doel dat de wandeling hen leidt naar de Keizerstraat en een impuls kan geven aan winkels en horeca.