Afbeelding
Foto: PdH

Stadsspeld voor vrijwilligers van zorginstellingen

Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadsspeld toegekend aan drie dames die vrijwilligerswerk doen bij de zorginstellingen van Saffier. Mevrouw M.M. van der Ham, mevrouw F.C. Neuman en mevrouw A.M.A. Appeldooren-van Lier ontvangen deze onderscheiding omdat ze al tien jaar of langer actief zijn.

Mevrouw Van der Ham is sinds 2012 actief als vrijwilliger in Huize Royal, aan de Rusthoekstraat. Meerdere dagen per week is ze aanwezig om te helpen bij diverse activiteiten als de spelmiddagen, de bingo, de bustochtjes en de grotere evenementen als de barbecue, de dagtochten en de jaarlijkse kerstmarkt.

Ook mevrouw Neuman zet zich geregeld in Huize Royal in, maar het grootste deel van haar vrijwilligerswerk doet ze in het nabijgelegen Mechropa aan de Scheveningseweg. Daar begeleidt ze onder meer de bewoners tijdens de muziekmiddagen en uiteenlopende evenementen. Ook is ze gaan helpen met het rondbrengen van boeken bij de bewoners met de zogeheten bibliotheekkar.

Voor mevrouw Appeldooren-van Lier begon haar vrijwilligerswerk in Maison Gaspard de Coligny in het Benoordenhout. Later maakte ze de overstap naar Huize Royal. Wekelijks is ze hier te vinden voor het begeleiden van de deelnemers tijdens het bloemschikken en de andere creatieve activiteiten. Ook bij de grotere evenementen kan een beroep op haar worden gedaan.

De dames werden afgelopen maandag in het zonnetje gezet tijdens een speciaal voor hen georganiseerde verrassingsbijeenkomst in Huize Royal. Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen was aanwezig en verraste twee van de drie dames met de uitreiking van de Stadsspelden.