Afbeelding
Foto: PR

Club Behouden Teelt graait op de SCH 302

Algemeen

Vrijdag 10 juni was een bijzondere dag voor de leden van Club Behouden Teelt. Oud vissers, die over het algemeen nog op houten zeilloggers voeren, ervaarden nu de moderne technieken op de SCH 302, de ‘Willem van der Zwan’.

Het moderne vissersschip van 143 meter lang is voorzien van alle moderne vis- en verwerkingstechnieken en beschikt over een capaciteit die totaal niet vergelijkbaar is met de vissersschepen van voor 1960. De leden van Club Behouden Teelt waren uitgenodigd door de rederij W. van der Zwan & Zn, en werden ontvangen door de schipper en de technisch monteur.

De leden van de club kregen een wereld aan moderne technieken op visgebied te zien. Daarnaast een brug, die in een computerruimte niet misstaat, en een even zo moderne machinekamer. Ook de fabriek aan boord, waar de vis verwerkt, ingevroren en verpakt wordt mag niet vergeten worden. Het bekende haringkaken van Willem Beukelszoon is op de Willem van der Zwan geheel gemoderniseerd en is niet vergelijkbaar met hoe dat 60 jaar geleden nog werd gedaan. Club Behouden Teelt bedankt de rederij voor de leerzame dag.