Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen Maris College vliegen met eigen vluchtplan

Algemeen

Vijf teams van het Maris College hebben een felbegeerde prijs in ontvangst mogen nemen. Tijdens Hotspot Techniek aan Zee werd namelijk bekend wie een vlucht mag maken in een Cessna vanaf Rotterdam Airport over Hoek van Holland, richting Scheveningen en over de vijf Maris-locaties.

De derdejaars leerlingen, die NASK in hun vakkenpakket hebben, kregen onlangs een presentatie over de luchtvaart van Django Boer, piloot en eigenaar van Aeroplane Cruise Rotterdam.

Na de presentatie zijn de leerlingen in groepjes verdeeld. Met een aantal gegevens zijn zij aan de slag gegaan om voor hun eigen vlucht de massabepaling, massaverdeling, de momenten en het zwaartepunt te berekenen op basis van de gewichten van de groep inclusief bagage, brandstof, piloot, etc.

Nadat alle gegevens nauwkeurig waren berekend, zijn de groepjes per locatie een professionele presentatie gaan maken. Onder leiding van Django Boer en de NASK docent werden de teams beoordeeld. Van iedere locatie sprong er één team met kop en schouders boven de andere teams uit en zij mochten op 7 juni de vlucht van het door hun berekende plan daadwerkelijk gaan maken.