Afbeelding
Foto: PR

Scheveningse jongeren op pad met de KNRM

Algemeen

Afgelopen week kregen acht Scheveningse kinderen tussen de 10 en 13 jaar een inkijkje in het werk van de KNRM.

Tijdens het uitje dat werd georganiseerd door Welzijn Scheveningen, kregen de kinderen eerst aan land uitleg over wat het vrijwilligerswerk inhoudt en in welke situaties de KNRM uitrukt. Bijvoorbeeld wanneer kitesurfers in de problemen zijn of bij boten met pech. Ook vertelde de KNRM over de samenwerking met de brandweer, reddingsbrigade en de politie en dat zij als vrijwilligers afhankelijk zijn van sponsoren en giften.

De kinderen waren onder de indruk van de verhalen en stelden volop vragen zoals wat een reddingpak weegt. En ze mochten het kusthulpverleningsvoertuig van dichtbij bekijken. Na alle uitleg aan land, mochten de kinderen mee de boot op. Met een reddingsvest aan uiteraard. Tijdens de vaartocht legde de KNRM uit wat er allemaal gebeurt op het water, zowel als het gaat om plezierboten als de visserij. Ook vertelde de KNRM waar je veilig kunt zwemmen en lieten zij zien dat er een booreiland voor de kust ligt.

Ook een keer mee met Welzijn Scheveningen op een leuk en leerzaam uitje? Volg ze op Instagram via: Jongeren Welzijn Scheveningen.