Afbeelding
Foto: JvC

Dodenherdenking op Tesselseplein en aan Hogeweg

Algemeen

Op woensdag 4 mei aanstaande is het Nationale Dodenherdenking. Naast de grote Nationale herdenkingen op de Waalsdorpervlakte en op de Dam in Amsterdam, zijn er op Scheveningen ook een aantal lokale herdenkingen.

‘s Middags vindt tussen 12.00 en 13.00 uur de plechtigheid plaats bij het monument op het Tesselseplein. Het thema is dit jaar ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Om 12.00 uur verzorgt Muziekvereniging M.E.T.R.O. Scheveningen de muzikale opening. Na een toespraak van wethouder Liesbeth van Tongeren luidt het Taptoe-signaal twee minuten stilte in. Daarna is er een bijdrage van leerlingen van OBS De Tweemaster en PCBS De Meerpaal en een toespraak van historicus Evert de Niet over de evacuatie van Duindorp in de Tweede Wereldoorlog. Tussen de toespraken door zingt het Schevenings Vissersvrouwenkoor een aantal liederen. De herdenking wordt afgesloten met een kranslegging door verschillende organisaties.

Om 15.00 uur is bij de Hogeweg in het Van Stolkpark een plechtigheid bij het monument Englandspiel. Dit monument is geplaatst ter nagedachtenis aan de omgekomen Nederlandse geheimagenten, die tijdens het Duitse ‘Operation Nordpol’ werden opgepakt.