Afbeelding
Foto: Dick Teske

KNRM Scheveningen opent deuren op Reddingbootdag

Algemeen

Op zaterdag 30 april opent KNRM Scheveningen haar deuren voor donateurs en andere geïnteresseerden tijdens Reddingbootdag 2022. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel op het reddingstation. De deuren van het boothuis zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe boothuis van KNRM Scheveningen. Daarom zal Reddingbootdag 2022 helemaal in het teken staan van het boothuis. KNRM Scheveningen neemt bezoekers graag mee terug in de tijd met beeldmateriaal van reddingen uit de laatste decennia. De vrijwilligers vertellen in en rond het boothuis graag over het reddingwerk van nu en hun ervaringen. Natuurlijk is het mogelijk om het boothuis en het materieel te bezichtigen. Ook neemt KNRM Scheveningen de bezoeker graag mee naar de toekomst: aan de hand van tekeningen, bouwfoto’s en video’s kan de bezoeker ervaren hoe het nieuwe boothuis eruit gaat zien. Bezoek de Reddingwinkel en scoor leuke, originele KNRM-gadgets voor familie of vrienden. Voor jonge redders is er een knutselhoek.

Tijdens Reddingbootdag zullen de vrijwilligers van KNRM Scheveningen twee demonstraties geven met de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu in de Eerste Haven, te weten om 12.00 uur en om 14.00 uur.

In tegenstelling tot eerdere jaren is het dit jaar niet mogelijk om mee te varen op de reddingboot. Wilt u als (nieuwe) donateur wel mee kunnen varen op een reddingboot? Bezoek dan één van de andere 44 reddingstations in Nederland. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor meer informatie.