Afbeelding
Foto: PR

Oranje boven tijdens Koningsdag op Scheveningen

Algemeen

Na twee jaar corona en de bijbehorende lockdowns is het eindelijk weer toegestaan om een volledige Koningsdag te vieren. Binnen het stadsdeel Scheveningen wordt op woensdag 27 april onder andere flink uitgepakt in de Keizerstraat, de Frederik Hendriklaan en in het Belgisch Park. Een boodschap voor omwonenden en kinderen: kom gezellig buurten óf pak je kleed en verkoop je spulletjes op de vrijmarkt!

Keizerstraat

In de Keizerstraat wordt op 27 april een vrijmarkt gehouden speciaal voor kinderen. Het leukste kleedje, tafeltje of kraampje maakt kans op mooie prijzen beschikbaar gesteld door de winkeliers van de Keizerstraat. Alle kinderen op de vrijmarkt krijgen sowieso een ijsje en mogen natuurlijk onbeperkt limonadecocktails halen én maken bij De Maatschappij. Ook kunnen de kinderen hier een cadeautje grabbelen of zich uitleven met een schmink-setje.

Bij Ernies kunnen de kleinsten zich gratis laten schminken, met in hun andere hand een suikerspin. De ouderen mogen hier kosteloos parfums testen. Natuurlijk voert de kleur oranje op 27 april de boventoon in de Keizerstraat. La Caldera geeft 100 keer positieve oranje Calciet-steentjes weg. Studio Scheveningen heeft een mooie amberblokjes-aanbieding en bij De Scheveninger kun je tussen 10.00 en 13.00 uur stralen op je eigen voorpagina! Er zullen nog meer acties zijn van de verschillende winkeliers en horecagelegenheden.

Frederik Hendriklaan

Of het dit jaar weer zo druk wordt als vanouds kunnen ze natuurlijk niet voorspellen op de Frederik Hendriklaan, maar de organisatie houdt met alle scenario’s rekening. Hier kunnen de mensen tussen 7.00 en 16.00 uur hun spulletjes weer verkopen op de vrijmarkt. Houdt rekening met de spelregels, die nog eens uitgebreid zijn na te lezen op pagina 14.

Natuurlijk is ook de Koningskermis weer aanwezig op het Frederik Hendrikplein om het feestgedruis compleet te maken.

Belgisch Park

Het buurtfeest op het Belgischeplein op Koningsdag wordt al decennia in samenwerking met de Oranjecommissie en/of de bewoners- en wijkvereniging van het Belgisch Park georganiseerd door Scouting Sint Jorisgroep 5. Dit jaar heeft een extra feestelijk tintje, omdat Koningsdag 2022 weer gehouden kan worden zonder de beperkingen vanwege de coronapandemie. Het zal een prachtig feest worden voor de bewoners en de kinderen van de wijk Belgisch Park.

Op het plein hebben de scouts van Scouting Sint Jorisgroep 5 tussen 10.00 en 16.00 uur voor leuke en uitdagende activiteiten gezorgd. Kinderen kunnen meedoen aan het versieren van maskers, een wetenschapspresentatie bijwonen van professor Stinkhaar, een glittertattoo maken of prachtig geschminkt worden. Voor de actie is er een springkussen voor jongere kinderen en een heuse luchtkussenstormbaan voor de kinderen tot 12 jaar. Hongerig of dorstig geworden van al die activiteiten, dan is er heel wat te snacken en drinken voor kinderen én ouders bij de eetkraampjes op het plein. Stichting De Zonnebloem is aanwezig met informatie over de activiteiten die zij organiseren voor ouderen.

}