Afbeelding
Foto: Jurriaan Brobbel

Nieuw stranddouches geplaatst en oude vervangen

Algemeen

De huidige negen stranddouches langs de Scheveningse kust worden vervangen voor nieuwe exemplaren én er worden vier nieuwe douches bijgeplaatst. De eerste nieuwe stranddouche werd woensdagochtend geplaatst op het strand van Scheveningen.

Bijzonder aan de nieuwe exemplaren is dat ze ook voorzien zijn van een tapkraan, zodat een flesje water kan worden gevuld. Wethouder Anne Mulder testte woensdagochtend direct deze nieuwe functionaliteit. “Het strandseizoen is weer begonnen. Als gemeente doen we er alles aan om te zorgen dat het fijn verblijven is aan onze kust. Voor onze inwoners, toeristen en ondernemers. Hier horen goede voorzieningen bij zoals bijvoorbeeld ons Meldpunt Overlast, stranddouches, fietsenstallingen en afvalbakken. Ik ben daarom blij met deze nieuwe duurzame douches.’’

De oude stranddouches waren na meer dan 25 jaar aan vervanging toe. De nieuwe exemplaren zijn voorzien van een dubbele douchekop en zijn zo ingesteld dat verspilling van water zoveel mogelijk wordt voorkomen.

De komende weken worden de douches vervangen op de bestaande negen locaties, aansluitend volgen de nieuwe locaties. Onder andere op het strand bij het Zwarte Pad en bij het The Hague Beach Stadium komen dit strandseizoen ook stranddouches.

Aan het einde van het strandseizoen in oktober worden de stranddouches weer weggehaald. De vervanging van de stranddouches is onderdeel van het programma Toekomst Scheveningen Badplaats.

}