Afbeelding
Beeld: PR

Ruim 8300 bomen opgehaald in Scheveningen

Algemeen

Het burgerinitiatief ‘Verloot je Boompje’ bereikte dit jaar een nieuw record. Kinderen in heel Den Haag hebben in totaal 30.152 kerstbomen opgehaald. Het stadsdeel Scheveningen spande de kroon, hier werden maar liefst meer dan 8300 kerstbomen opgehaald.

Door het succes van de afgelopen jaren waren er dit jaar maar liefst 38 kerstboom-inleverlocaties in Den Haag verspreid over de zes stadsdelen. Binnen het stadsdeel Scheveningen waren er zeven inzamellocaties, waarvan de meeste bomen (2400) werden ingeleverd bij de Prins Mauritslaan.

Van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022 hebben honderden kinderen de wijken getrotseerd om op zoek te gaan naar kerstbomen die zij bij één van de hutjes inleverden. Kinderen verdienden voor elk ingeleverde kerstboom, één sticker en één lootje. Elke sticker staat gelijk aan een waarde van 50 cent en werden verzilverd bij een volle spaarkaart met tien stickers.

Kinderen die in de wijk op zoek zijn gegaan naar kerstbomen, konden extra lootjes verdienen door foto’s te maken van grofvuil op straat. De foto met het adres, appte de organisatie naar het klantcontactcentrum van de gemeente.

Als extra dank aan alle kinderen die geholpen hebben om de straten weer kerstboom-vrij te maken, maken de kinderen met de verdiende lootjes kans op extra prijzen die gesponsord zijn door lokale ondernemers. De hoofdprijs per stadsdeel is een Playstation 5. Afgelopen weekend mocht stadsdeeldirecteur Mendy van Veen het winnende lootje voor Scheveningen bekend maken. De houder van lotnummer: AD 498598 507 veel plezier met je prijs!