Afbeelding
Beeld: Arie Kievit

Reddingsbrigade doet ook mee met Duik uit Blik

Algemeen

Normaliter staat de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB) op 1 januari rond 12.00 uur op scherp voor de duizenden mensen die meedoen met de Unox Nieuwjaarsduik. Nu de officiële duik was afgelast en er slechts een handjevol duikers waren, konden de vrijwilligers zelf ook een keer meedoen met de Nieuwjaarsduik uit Blik.

Net als vorig jaar werd de Nieuwjaarsduik in zee vervangen door de thuisduik: vanuit eigen achtertuin, balkon of bad een blik zeewater over je hoofd gieten. Om zo symbolisch het nieuwe jaar fris te beginnen.

Mike van den Hoogenband van de HVRB: “Dat de Nieuwjaarsduik dit keer niet op het strand kon plaatsvinden, vinden we natuurlijk hartstikke jammer. Het is een van de grootste evenementen van het jaar, vanaf onze boten is het prachtig om al die mensen enthousiast de koude zee in te zien rennen.” Voor de helden van de reddingsbrigade, die vanochtend niet in actie hoefden te komen, was het een unieke kans om zelf mee te doen aan de Nieuwjaarsduik uit Blik. ”Na 15 jaar zelf ook een keer de Nieuwjaarsduik te kunnen doen is zo tof!”

Voorzitter Alex Schuttert van Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland: “Enorm leuk om te zien dat heel Nederland weer massaal heeft meegedaan. Het blijkt dat iedereen hecht aan deze traditie, ook al is het nu dan in een andere vorm. Dat zoveel mensen voor de thuisduik hebben gekozen, bevestigt dat we met z’n allen zin hebben in die frisse start, samen het nieuwe jaar induiken. Ondanks dat we niet op het strand stonden, hebben we het kenmerkende gevoel van saamhorigheid online ervaren.”