Afbeelding
Beeld: PR

Filmtalent Maris College wint weer eerste prijs

Algemeen

Levi Numann (14) wint voor de tweede keer op rij de eerste prijs bij het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Vorig jaar deed hij mee met drie klasgenoten, maar dit jaar maakte Levi in zijn eentje een animatiefilm en sleepte hij hiermee nogmaals de eerste prijs in de wacht.

De jury noemt dat Levi een goed oog voor detail heeft en dat er goed gebruik is gemaakt van de achtergrondmuziek en verschillende camerahoeken. Zowel de animatie als de geluidseffecten zijn vrijwel professioneel gedaan. Eindeloos interessant om te zien.

De animatie ARAAM (A Robot And A Mirror) gaat over een robot die in zijn eentje door de woestijn reist en daar zichzelf tegenkomt in een spiegel. "Ik heb niet van tevoren een script geschreven wat je zou verwachten bij een 3D animatie", vertelt Levi. "Ik ben vanuit een basisidee begonnen en tijdens het proces ontstond het uiteindelijke verhaal. Ik had al wel eerder animatie verwerkt in een film, maar dit is de eerste keer dat ik een volledige 3D animatie heb gemaakt."

Het Maris College Belgisch Park is ontzettend trots op Levi. "Het is heel fijn om Levi in je klas te hebben", zegt Saskia Laurant, docent Woord en Beeld. "Je geeft hem een concept en meteen ontstaat er een verrassend verhaal bij hem. Echt een filmtalent!"

Levi's film wordt de komende tijd ook in andere landen vertoond.