Afbeelding
Beeld: Arie Kievit

Unox Nieuwjaarsduik 2022 afgelast

Algemeen

De traditionele Unox Nieuwjaarsduik kan op 1 januari 2022 weer niet doorgaan. Dat maakt de organisatie woensdag bekend. Unox stelt net als vorig jaar tienduizenden blikken zeewater beschikbaar voor de ‘thuisduik’.

“We waren al volop in de voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik op het strand, want juist nu hebben we zo’n behoefte aan deze mooie traditie”, aldus Liane Lens van Unox. “Vorig jaar hadden we met de Nieuwjaarsduik uit Blik een oplossing bedacht. Dat was een gigantisch succes, de 25.000 blikken zeewater waren in één dag op.”

Lens vervolgt: “Daarom hebben we besloten de Nieuwjaarsduik opnieuw in te blikken. Om tijdens deze editie nog meer mensen mee te kunnen laten doen, worden er twee keer zoveel blikken gevuld: 50.000. Bovendien zijn de blikken extra lang. Daarmee is de Nieuwjaarsduik uit Blik niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk verlengd.”

Nieuwjaarsduik-fans kunnen via www.nieuwjaarsduik.nl - zolang de voorraad strekt - gratis een pakket aanvragen. Voor elk besteld pakket doneert Unox een blik erwtensoep aan de Voedselbank.