Afbeelding
Beeld: PR

AED in buitenkast geplaatst bij De Mallemok

Algemeen

Eind november is er een AED in de buitenkast geplaatst bij buurtcentrum ‘De Mallemok’.

Het was buurtbewoner Sander Littel die afgelopen zomer contact opnam met de Hartstichting of zij een AED wilde plaatsen in zijn buurt. Sander is burgerhulpverlener en alle AED’s die er in de buurt van het begin van de Westduinweg zijn, bevinden zich inpandig en zijn dus niet 24/7 beschikbaar in een noodsituatie.

De Hartstichting reageerde positief, maar vroeg Sander om zelf een geschikte plaats te zoeken. Sander nam contact op met Paul van der Veen, locatiemanager van buurtcentrum De Mallemok. Na intern overleg met de gemeente kwam er een akkoord en is vorige week de AED bij de entree geplaatst.

De AED is opgenomen in de database van HartslagNu waarbij een centralist van de alarmcentrale kan zien dat er een AED beschikbaar is in de wijk. Deze centralist kan dan een burgerhulpverlener aansturen om de AED naar het adres van de noodsituatie te brengen om de reanimatie (nog effectiever) te kunnen uitvoeren.

Heeft u recent een reanimatietraining of -cursus gevolgd en bent u nog geen burgerhulpverlener? Meldt u dan aan als burgerhulpverlener via de website: www.hartstichting.nl.