Afbeelding
Beeld: PR

Sinterklaas-cadeaus voor Politie Scheveningen

Algemeen

Vorige week verrasten een groepje buren de agenten van bureau Scheveningen met een leuk Sinterklaascadeau. Aad en Suzanne Zuurmond, Yvonne Verschragen en Maja Bergman kregen na het zien van alle narigheid in de media behoefte om iets te doen voor de politie.

Maja: “Wij wonen op de Rijslag en dan voelen de mannen en vrouwen van Bureau Scheveningen toch een beetje als onze buren.” Om die reden belde Maja met de politie om haar verhaal voor te leggen. “Ik kreeg Menno Wijnen aan de lijn, die mijn verhaal heel bijzonder vond en ons graag wilde ontvangen.”

En zo meldden de vier bewoners zich op donderdag 2 december op het bureau aan de Nieuwe Parklaan. “We hebben onze presentjes en een brief overhandigd, en uitgelegd wat de reden is van onze actie. We zijn erg leuk ontvangen door agenten Nathan en Menno met koffie en mooie verhalen. Nathan gaf aan speciaal voor ons ook gekomen te zijn, omdat ik had aangegeven dat we mede door het tv-programma Bureau Hofstad geïnspireerd waren. De mannen hebben alles namens hun collega’s aangepakt.”

In de brief aan het korps schreven de buurtbewoners onder andere: “Wij hebben jullie uitgekozen, omdat jullie onze buren zijn. Onze aandacht is in feite voor het hele politiekorps Haaglanden. Wij zijn als buren trots op jullie en zijn jullie zeer dankbaar voor alles wat jullie doen in deze onrustige tijd met incidenten, ongelukken, demonstraties en toenemende agressie. Om die reden wilden wij iets doen. Jullie staan model voor onze dank aan de gehele politie Haaglanden. Wij willen jullie daarom graag in het zonnetje zetten met deze Sinterklaas-lekkernijen.”