Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Vreugdevuren ook deze jaarwisseling afgelast

Algemeen

Donderdagavond hebben de organisaties van de vreugdevuren Duindorp en Scheveningen te horen gekregen dat ook dit jaar de vreugdevuren op het strand niet doorgaan. Burgemeester Jan van Zanen bracht het slechte nieuws in een persoonlijk gesprek op het Haagse Stadhuis.

De college laat weten dat de besluitvorming over de vreugdevuren de laatste dagen in een stroomversnelling terecht is gekomen. Het kabinet maakt niet eerder dan 14 december eventuele versoepelingen of (lokale) mogelijkheden tijdens de jaarwisseling bekend. Dat is voor de organisatoren te laat om nog verantwoord en veilig de vreugdevuren te kunnen organiseren. Ook levert het voor de organisatoren te veel onzekerheid en onaanvaardbare financiële risico’s op.

“Ondanks de inspanningen tot het laatste moment van onze burgemeester, is het hem niet gelukt om de vreugdevuren alsnog door te laten gaan”, laat Vreugdevuur Scheveningen weten. De organisatie van Duindorp Vreugdevuur: “Na alle energie die wij in dit evenement hebben zitten, betreuren wij deze beslissing ten zeerste, maar helaas zijn er geen andere mogelijkheden.”

De burgemeester laat weten dat er door iedereen hard is gewerkt om de vreugdevuren dit jaar wel door te kunnen laten gaan. Helaas gooit corona weer roet in het eten. Maar de inzet is niet voor niets geweest, alle partijen zijn voornemens om de vreugdevuren tijdens de jaarwisseling 2022-2023 wél door te laten gaan.


Beeld: Dick Teske