Afbeelding
Beeld: Tessa Veldhorst

Wethouder opent buitenexpositie van Muzee

Algemeen

Afgelopen zaterdag werd de buitenexpositie ‘Vissermannen On Tour’ van Muzee Scheveningen officieel geopend door Robert van Asten, wethouder mobiliteit en cultuur. Van Asten haalde als eerste een persoonlijk verhaal op van één van de Vissermannen met zijn smartphone en gaf daarmee hét startschot voor tour.

Vissermannen On Tour is een multimedia route waarbij men op vier plekken door Scheveningen letterlijk oog in oog staat met de twaalf Vissermannen, gefotografeerd door Roderik Rotting. “Met deze mooie portretten willen we mensen laten kennismaken met de visserij en de Scheveningse cultuur”, aldus Tamara Peers, directeur Muzee. Met het scannen van de QR-codes op de portretten worden de persoonlijke verhalen van de Vissermannen via audio in het Nederlands of Engels opgehaald. Ze vertellen over hoe het werkelijk was om visser te zijn op Scheveningen.

De route van Vissermannen On Tour kan te voet, maar werd tijdens de opening met de fietsen van Haagsche Stadsfiets afgelegd. “Bij de opening van de buitententoonstelling Vissermannen On Tour komen mijn portefeuilles samen: erfgoed, cultuur en mobiliteit. Het is mooi dat mensen nu fietsend of lopend de zuilen kunnen bewonderen.”, zegt Van Asten.

In het boekje staan de deelnemende ondernemers met de speciale Vissermannen On Tour aanbiedingen uitgelicht met een plattegrond. Deze boekjes zijn gratis te verkrijgen bij Muzee Scheveningen, Haagsche Stadsfiets, Viswinkel de Lange, Appeltje Eitje, De Snoeshaen, De Maatschappij, Tante Knier, Studio Scheveningen, Simonis op de boulevard en De Pier. Een mooie kans om tijdens deze roerige tijden met lockdowns en coronamaatregelen de horeca wat extra te ondersteunen én daarbij een toegankelijke buitenactiviteit.

De buitenexpositie Vissermannen On Tour is mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds en is onderdeel van de tentoonstelling ‘Vissermannen ~ Zout & Zoet’ in Muzee Scheveningen. Op woensdagen, zaterdagen en zondagen geven de vissermannen zelf rondleidingen en vertellen over al hun avonturen. De tentoonstelling ‘Vissermannen ~ Zout & Zoet’ is te zien tot en met 28 februari 2022.