Afbeelding
Beeld: PR

Unieke fototentoonstelling door kinderen uit Duindorp

Algemeen

Ruim twintig kinderen uit Duindorp gingen afgelopen zomer op pad met een professionele camera om beelden te maken van hun eigen wijk. Het resultaat is een serie sprekende beelden die het diverse karakter in de wijk zichtbaar maakt. De foto’s zijn nog tot 19 november te bewonderen in Muzee Scheveningen.

Ineke Veldhuijzen, zelf bewoner van Duindorp, startte op eigen initiatief met het fotoproject. “Mijn doel was vooral om iets te doen voor de wijk en daar kinderen bij te betrekken. Op een laagdrempelige manier ontdekken kinderen hun talenten en leren bewoners elkaar beter kennen.” Voordat de kinderen op pad gingen in Duindorp volgden zij een fotografie workshop die werd georganiseerd door Kijklab.

Het project is vanaf de start direct een groot succes. De animo vanuit de kinderen is groot en de foto’s die door hen werden gemaakt, spreken enorm tot de verbeelding. Dat was ook de reden om de foto’s af te drukken op ansichtkaarten en te verspreiden onder bewoners. Daarnaast gaat Vestia de kaarten opnemen in hun welkomstpakket voor nieuwe bewoners. Ook Muzee Scheveningen toonde direct interesse om de foto’s als tijdelijke expositie op te nemen in de collectie.

Momenteel maakt de kinderfotoclub Duindorp nieuwe portretten van bewoners die in november op groot formaat worden opgehangen op lege muren in Duindorp. Voor meer informatie over de kinderfotoclub, volg de pagina op Instagram.