Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Ook evenementenvergunning verleend aan Vreugdevuur Scheveningen

Algemeen

In navolging van Duindorp Vreugdevuur is ook de evenementenvergunning voor het vreugdevuur op Scheveningen verleend. Dinsdagavond overhandigde burgemeester Jan van Zanen, de vergunning aan de organisatoren.

De vergunningen voldoen volgens de gemeente aan alle eisen. “De veiligheid van omstanders en omwonenden mag niet in het geding komen. Dat betekent onder meer dat de vuurstapels op het strand van Scheveningen en Duindorp maximaal 10 bij 10 bij 10 meter mogen zijn”, aldus de woordvoerder. Beroep en bezwaar is tegen alle vergunningen mogelijk.

De organisatie van Vreugdevuur Scheveningen is trots dat ze de traditie dit jaar weer kunnen voortzetten. “Ondanks dat we aankomende editie niet meer zo groot en zo hoog kunnen bouwen als afgelopen jaren zijn wij ervan overtuigd dat de gezellige sfeer op het strand zal blijven en zelfs zal verbeteren door het organiseren van diverse feestelijke activiteiten van jong tot oud. Het stapelen van pallets zal weer traditioneel met de hand gebeuren zonder de hulp van bouwmachines. Op deze manier kan de jeugd weer van begin tot eind actief meehelpen met de bouw van het vreugdevuur”, aldus Vreugdevuur Scheveningen.

De ontheffing voor beide vreugdevuren op grond van de Wet milieubeheer is inmiddels ook door het college verleend en naar de gemeenteraad verzonden. De aanvraag voor een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet wordt door de provincie Zuid-Holland verleend. Ook tegen deze besluiten bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om bezwaar te maken.

Burgemeester Van Zanen stuurde de gemeenteraad dinsdagavond een brief om deze te informeren over de verlening van de twee evenementenvergunningen.

}