Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Gebroeders Roosberg: “SVC’08 moet voor kampioenschap gaan”

Sport

Voorafgaand aan de afsluiting van het – toch wel vreemde – afgelopen seizoen bij SVC’08, schoven de broers Railyson en Ronald Roosberg aan. Railyson (22) komt over van HBS O-23 en wil graag met zijn oudere broer Ronald (28) samen in hetzelfde elftal spelen. Hij, maar ook Ronald, kijken nu al uit naar het nieuwe seizoen.

De twee broers stellen zich eerst even voor. Te beginnen met de nieuweling Railyson Roosberg. “Ik kom over van HBS onder 23 jaar. Achterin, met name centraal, daar voel ik mij thuis in het team. Ik wil graag de opbouw verzorgen om dan zoveel mogelijk bij het spel betrokken te zijn. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke mooi om met mijn broer samen te voetballen”, vertelt Railyson.

Zijn oudere broer Ronald vervolgt: “Ik ben al sinds mijn vierde jaar met het voetbalspelletje bezig. Ben begonnen bij HBS en ik heb in de C jeugd de overstap gemaakt naar Haaglandia. Ik wilde destijds op een hoger niveau voetballen. Haaglandia speelde toen 2e divisie. Toen ben ik weer terug gegaan naar HBS, voor twee jaartjes. Vervolgens benaderde Bert de Best mij om bij SVC’08 te komen voetballen.”

Anderhalf jaar voetbalde hij bij SVC’08. “Maar door privé omstandigheden kreeg ik minder plezier in het spelletje. Uiteindelijk ben ik toch weer gaan voetballen met mijn broertje en een neefje bij Alphense Boys, maar wel de zaterdagtak. Dat was in de 4e klas om weer het plezier in het spel terug te krijgen. En toen ben ik weer bij SVC’08 teruggekomen”, legt Ronald uit. “Ik ben linksbenig en speel graag ook achterin. Dus mijn broertje en ik kunnen een mooi koppel vormen centraal achterin.”

Railyson en Ronald spelen komend seizoen voor het eerst bij elkaar in hetzelfde team en ze weten exact van elkaar wat ze in het veld gaan doen. In het dagelijkse leven is Railyson met een LOI cursus bezig en is Ronald werkzaam op de finance afdeling van ING.

Ook bij de broers viel de coronatijd zwaar, omdat er geen wedstrijden gespeeld mochten worden. “Het was eigenlijk een periode van alleen maar trainen. Zelfs dat was op een gegeven moment niet meer mogelijk, omdat het sportpark gesloten was. Zodat je uiteindelijk alleen maar aan het hardlopen was en oefeningen thuis deed. Dat was best wel beperkt. Toen het sportpark weer open mocht, konden we gelukkig weer meer doen”, aldus Ronald. Railyson: “Natuurlijk nam de motivatie om alleen maar te trainen af, want je had zaterdags geen wedstrijd waarvoor je trainde. De wedstrijden ontbraken en later ging ook de sportschool dicht. Dat was dus dubbel balen. Ik kon overigens al eerder naar SVC’08 en had ook al gesproken met trainer Jeffrey Frijters, maar koos toch om nog met mijn vrienden bij HBS te gaan ballen. Maar omdat ik uit het Onder 23 jaar moest bij HBS, was het voor mij makkelijker om nu de stap naar SVC’08 te maken.”

Ronald is helder als hij naar de insteek van komend seizoen wordt gevraagd. “Ik denk dat we, gezien onze prima selectie, voor het kampioenschap moeten gaan. Ik denk ook zeker dat we dat uit moeten spreken. SVC’08 is het aan haar stand en het mooie complex verplicht om een niveau hoger te spelen. Voor iedere positie in het team zijn we dubbel bezet. Valt er iemand uit, dan worden er door de wissel er niet zwakker op. Daarom zeg ik ook we gaan voor het kampioenschap.”Railyson onderschrijft de stelling van zijn broer: “Ik hoop sowieso dat het nieuwe seizoen in één keer kan worden uitgespeeld, maar met de corona weet je het nooit helemaal zeker.”

Trainer Jeffrey Frijters kijkt uit naar het nieuwe seizoen met de twee broers. “Ik ben blij met de gebroeders Roosberg. Ronald gaat zijn tweede seizoen in. Hij heeft een mooie stap gezet voornamelijk in het positioneren. Railyson heeft inmiddels een aantal trainingen achter de rug en beginnen we steeds beter te leren kennen. Daarnaast zijn het fysiek sterke kerels.”

}