Politie doet aanvullend onderzoek.
Politie doet aanvullend onderzoek. Beeld: Dick Teske

Eerste pro-formazitting inzake dood Renée

Politie

Maandagochtend vond in de Haagse rechtbank de eerste pro-formazitting plaats in zaak tegen 41-jarige Ferry T. voor de dood van de 23-jarige Renée. Scheveninger T. wordt er van verdacht de jonge vrouw in de vroege uren van zondag 23 mei te hebben omgebracht aan de Doorniksestraat. Ook heeft hij haar lichaam in brand gestoken.

Luid snikkend liet T. via een videoverbinding vanuit de gevangenis weten dat hij het verschrikkelijk vind wat er is gebeurd en dat hij ‘elke dag meeleeft met haar vrienden en familie’. T. zit momenteel vast in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Vught. Hij wordt binnenkort onderzocht in het Pieter Baan Centrum. 


Volgens T. heeft hij ‘alles’ wat hij weet aan de politie vertelt. Wat hij precies verklaard heeft over die nacht is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat een groot deel van wat er die nacht gebeurd is op videobeelden staat, die zowel in de omgeving van de Doorniksestraat als bij de woning van T. aan de Treilerweg zijn gemaakt. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat Renée door meerdere messteken om het leven is gekomen. Er wordt nog onderzocht of er ook een zedenmisdrijf heeft plaatsgevonden.

}