Afbeelding
Beeld: PR

Geen groene plannen, maar groen doen

Algemeen

Waar op hoog niveau over wordt gepraat, doen de bewoners van het statig Duinoord het gewoon: tenminste een half voetbalveld met groene daken willen ze zo snel mogelijk realiseren.

Door het veranderde klimaat kunnen we, door de stad in te richten als spons, veel meer water bergen en onze daken benutten. Een groen dak weert meeuwen, beschermt je dakbedekking en werkt verkoelend.

Eind juni organiseerde de werkgroep Duurzaam Duinoord in samenwerking met verduurzamingsexpert Green2live een webinar over de aanleg van een groen dak. Aansluitend werd er op 10 juli nog eens een informatiemiddag georganiseerd bij het Trefpunt Sweelinckplein. Dit resulteerde een week later meteen in de aanleg van de eerste 150 m2 groen dak. In totaal hebben zich al 50 deelnemers aangemeld, die samen goed zijn voor zo’n 1250 m2 aan groene daken.

Voor de organisatoren is dit een zeer groot succes. Niet alleen het gemotiveerd krijgen van mensen om de stap te zetten naar vergroening, maar ook dat de bewoners met elkaar in gesprek gaan over duurzaamheid. Ook geïnteresseerd hoe je dit met jouw wijk kan doen? Kom dan 22 september naar het Kenniscafé van Duurzaam Duinoord, bij Satisfaction Coffee aan de Reinkenstraat 66k, van 20.00 tot 22.00 uur.

}