Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Schade en gewonde door gasontploffing Hoogaarsstraat

Algemeen

In de Hoogaarsstraat is dinsdagochtend, even voor 11.00 uur, een gasexplosie geweest in een bedrijfsbus. Mogelijk is het gas afkomstig uit één of meerdere gasflessen die achterin de bus aanwezig waren.

De 58-jarige dakdekker was even thuis geweest, toen hij even voor 11.00 uur weer in de wagen stapte die voor zijn woning in de Hoogaarsstraat geparkeerd stonden. Toen hij het busje startte kwam het gas tot ontploffing. Door de enorme klap sneuvelden meerdere ruiten in de omgeving en barstte het busje uit elkaar.

De man in het busje raakte gewond, maar was wonderwel vlak na de ontploffing aanspreekbaar. Toch werd het Mobiel Medisch Team (MMT) voor de zekerheid opgeroepen, dat met de traumahelikopter ter plaatse kwam. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Vanwege het incident werd Grip 1 afgekondigd. Het gedeelte van de Hoogaarsstraat waar de ontploffing plaatsvond is ontruimd en de straat is afgezet met zwarte schermen. Bewoners mogen niet naar hun huis om spullen te halen of huisdieren op te halen, dit in verband met mogelijk instortingsgevaar. De schade aan zo’n twintig woningen wordt verder in kaart gebracht door specialisten. Getuigen melden dat er mogelijk gevels ontzet zijn door de ontploffing. Er wordt een tijdelijke opvanglocatie voor de bewoners georganiseerd. Ook zal er nader onderzoek plaatsvinden naar de precieze oorzaak van de explosie in de Hoogaarsstraat.

 Beeld: De Scheveninger

}