Afbeelding
Foto: De Scheveninger
Advertorial

Onze Zorg Uitvaartonderneming

Algemeen

Erik Sewdin en Alex Rikkers van Onze Zorg Uitvaartonderneming werken nu zes jaar samen en hebben sinds drie jaar een eigen rouwcentrum in de Tripstraat, waar ze de familieleden van een overledene volledig van dienst kunnen zijn.

Onze Zorg wil een uitvaartonderneming zijn die samen met de familie vorm en inhoud geeft aan het afscheid van dierbaren, waarbij de rust en de tijd genomen wordt om stil te staan bij de wensen en mogelijkheden. Alex werkt al sinds 30 jaar in de uitvaartbranche. “Ik heb eerst bij een crematorium gewerkt, maar dat werd lichamelijk te zwaar. Toen ben ik als uitvaartverzorger bij een grote Haagse uitvaartonderneming gaan werken.”

Sinds 2014 werkt Alex samen met Erik. “Ik werk sinds 15 jaar in deze branche, die me altijd getrokken heeft. Ik heb eerst een aantal jaren bij CUVO gewerkt en ben daarna voor mezelf begonnen. Toen ik in 2014 een uitvaart verzorgde voor MH-17-slachtoffers, heb ik Alex gevraagd om daarbij te helpen. En sindsdien zijn we blijven samenwerken.”

Erik en Alex werkten eerst vanuit huis, maar hebben sinds drie jaar een eigen rouwcentrum. “We hebben nu een aula voor 160 mensen, een koeling, een 24-uurskamer en ontvangstruimte. Mensen hebben hier de tijd en voldoende vrijheid om afscheid te nemen. Ze kunnen hier altijd terecht als ze dat willen.”

Onze Zorg werkt met pakketprijzen. Erik: “We zijn er ook voor de mensen met een kleine portemonnee. We hebben uitvaarten verzorgd met 1500 mensen, maar ook met twee. We proberen iedereen een mooie uitvaart te geven.” Alex: “Een uitvaart moet stijlvol zijn en kwaliteit hebben. Goed luisteren is belangrijk, om erachter te komen wat de nabestaanden willen en hoe ze in het leven staan. Het gaat om de wensen van de familie. Je hebt maar één keer om het helemaal goed te doen.”

Alex en Erik zijn gecertificeerd en lid van de branchevereniging. Erik: “Maar veel belangrijker is onze persoonlijke aanpak. De familie moet een mooie herinnering aan de uitvaart overhouden. Die reacties krijgen we ook terug. Alex: “Bij de begrafenis van mijn vader ging het zo raar. Ik dacht ‘dit kan ik veel beter’. Voor mij reden om in de uitvaart terecht te komen. En ik vind mijn werk geweldig, het is mijn lust en mijn leven om familieleden die mooie herinnering te geven.”

Onze Zorg Uitvaartonderneming is gevestigd aan de Tripstraat 305-309 en is bereikbaar via telefoon: 06-23236019. Kijk voor meer informatie op de website van Onze Zorg Uitvaartonderneming.