Afbeelding

Strijdend Scheveningen ten onder tegen Cambuur

Algemeen
SVV Scheveningen gaf zich dinsdagavond niet zo maar gewonnen in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen SC Cambuur. De bezoekende ploeg uit de eerste divisie opende de score in de 31ste minuut. SVV Scheveningen kwam daarop al heel snel met een weerwoord, want in de 35ste minuut maakte Joël Donald de gelijkmaker. Vlak voor rust scoorde Donald wederom voor SVV Scheveningen, waardoor de amateurploeg met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. Lange tijd zag het er naar uit dat SVV Scheveningen er met de winst vandoor ging, maar in de 89ste minuut scoorde Nigel Robertha voor de ploeg uit Leeuwarden. Met als gevolg: verlenging. De eerste helft van de verlenging kreeg SVV-speler Kevin Gomez Nieto na twee keer geel, een rode kaart. Waarop acht minuten later meteen de goal viel voor Sai van Wermeskerken, 2-3. In de tweede helft van de verlenging bleek het van kwaad tot erger te gaan voor SVV Scheveningen. Ook Levi Schwiebbe kreeg een tweede gele kaart getoond van de scheidsrechter en zo moest Scheveningen verder met negen man op het veld. Met negen man bleef Scheveningen sterk verdedigen en strijden tot de laatste minuut en belemmerde hiermee dat Cambuur de score kon verhogen. Eindstand: 2-3.