Afbeelding
Foto: Dick Teske

Verjaardagsconcert Sander van Marion

zaterdag 30 september 2023 15:00

Organist Sander van Marian mag binnenkort zijn 85ste verjaardag vieren; een bijzondere mijlpaal en dus reden voor een bijzonder concert op 30 september.

Er zijn veel bijzondere gebeurtenissen in zijn lange muzikale loopbaan die Sander van Marion zich dankbaar herinnert. Hij werd in 1959 organist in de voormalige Prins Willemkerk, (waar nu woningen staan) en in 1971 organist van de Bethelkerk in de Jurriaan Kokstraat. Als organist gaf hij vele concerten in binnen- en buitenland, met als hoogtepunt onder meer spelen op het oudste en grootste orgel ter wereld.

Ook als dirigent maakte hij bijzondere momenten mee, zoals een concert bij de toenmalige president en het begroeten van de paus tijdens een concertreis naar Rome. De pers in binnen- en buitenland heeft de carrière van Sander van Marion ook begunstigd met vaak opbouwende recensies. Dus alle reden voor een feestelijk verjaardagsconcert ‘s middags in de Bethelkerk, aan de Jurriaan Kokstraat 175. Aanvang: 15.00 uur, toegang is vrij. Naast de twee orgels, hoort u ook fluit, hobo en harp.

Locatie