Afbeelding
Foto: PR

Zesde Kunstroute KopS

zondag 24 september 2023 12:00 tot 17:00

Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt voor de zesde keer de Kunstroute van Kunst op Scheveningen oftewel KopS plaats. Op beide dagen kun je tussen 12.00 en 17.00 uur bij 37 verschillende kunstenaars een kijkje nemen.

Waarom een Kunstroute? “Meedoen aan een Kunstroute is dé manier voor kunstenaars om in contact te komen met het publiek in de directe omgeving. En voor het publiek biedt het een bijzondere kans om op een heel laagdrempelige manier bij kunstenaars binnen te stappen en een ‘kijkje in de keuken’ te krijgen. Een ontmoeting met de maker en het verhaal achter het werk geeft altijd een extra dimensie aan de kunstbeleving. Zo ontstaan bijzondere gesprekken en worden mooie nieuwe contacten gelegd. Kunst verbindt, verwondert en verrast.”

Waar is de Kunstroute? “Tijdens dit weekend is op diverse locaties op Scheveningen het werk van de Scheveningse kunstenaars te zien, soms in het atelier van de kunstenaar, soms bij de kunstenaar thuis en ook op enkele bijzondere locaties, zoals het Kalhuis in de Badhuisstraat, het Klein Productiehuis in de Duinstraat of de speciaal voor de gelegenheid ingerichte beeldentuin de Pompel aan de Pompstationsweg. Lopend is het grootste deel van route goed af te leggen, maar om de randen van de route te bereiken, is het handig de fiets te pakken. De locaties zijn te herkennen aan de vrolijke blauwe borden die tijdens het weekend duidelijk zichtbaar opgehangen worden.”

Wat is er te zien? “Alles bij elkaar is er een grote verscheidenheid aan creatieve uitingen te zien: van schilderijen tot sculpturen in brons, van fotografie tot keramiek en van mixed media tot sieraden. Op allerlei openbare plekken in Scheveningen liggen flyers die een goed overzicht geven van wat de 37 verschillende kunstenaars te bieden hebben. Kijken mag overal en kopen kan natuurlijk ook. Van kleine werken voor een redelijke prijs tot misschien wel net dat bijzondere werk waar je ineens helemaal voor valt.”

In Muzee Scheveningen is nog tot en met 24 september een overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars te zien. Daar kunnen de bezoekers in alle rust bepalen wat hen aanspreekt en van welke kunstenaar zij vooral meer willen zien.