Afbeelding
Foto: Sailing Energy

Wereldkampioenschappen Zeilen, Kitesurfen en Windsurfen

donderdag 10 augustus 2023 10:00 t/m zondag 20 augustus 23:00

Voor het eerst in de geschiedenis komt één van de grootste logistieke sportevenementen ter wereld naar Nederland. Van 10 tot 20 augustus 2023 strijkt het WK Zeilen, Kitesurfen en Windsurfen neer in Scheveningen. De beste zeilers ter wereld strijden voor de kust van Scheveningen voor de wereldtitel in de tien Olympische klassen. De nieuwe Olympische discipline Kitefoilen maakt zijn debuut.

Met 1200 deelnemers op ruim 900 boten staat dit toernooi garant voor hoog niveau en spektakel. Naast dat de wereldtitel op het spel staat, is dit het eerste kwalificatietoernooi voor deelname aan de Olympische spelen 2024 in Parijs.

Het is de zesde keer dat deze wereldkampioenschappen, die elke vier jaar plaatsvinden, in hun huidige vorm worden gehouden. Nederland was tijdens de laatste editie in Aarhus, Denemarken het meest succesvolle land. En met acht gouden, zes zilveren en twee bronzen medailles het succesvolste land in deze WK-historie.

Locatie