Afbeelding
Foto: Dick Teske

Bunkerdag

zaterdag 3 juni 2023 10:00 t/m 17:00

Op zaterdag 3 juni is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn diverse bunkers van de Atlantikwall geopend voor het publiek.

De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting. Tijdens rondleidingen, wandelingen en korte lezingen ontdekt de bezoeker hoe soldaten in de bunkers leefden en welke invloed de Atlantikwall had op de vele kustbewoners.

Naast het museum van Stichting Atlantikwall Den Haag aan de Badhuisweg, kunnen op Bunkerdag ook de Führer der Schnellboote- en keukenbunker in het Van Stolkpark bezocht worden. Deze bunkers worden speciaal voor Bunkerdag toegankelijk gemaakt. 

Tijdens Bunkerdag neemt Able Compagnie een aantal voertuigen mee om bezoekers in rond te rijden. Je maakt een rit langs het Atlantikwall Museum Scheveningen. Op het grasveld in het Belvédèrebos staat een ingerichte officiers tent met verschillende attributen uit de Tweede Wereldoorlog.

Het hele programma is een maand van tevoren te bekijken op de website van bunkerdag. Tickets zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties. 

Locatie