Afbeelding
Foto: PR

Festival Classique

vrijdag 16 juni 2023 14:00 t/m zondag 18 juni 20:00

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni wordt het strand van Scheveningen omgebouwd tot een festivalterrein waar je met de voeten in het zand kunt genieten van klassieke muziek voor een brede doelgroep. Het programma van Festival Classique, met vele Haagse talenten en toppers, biedt kwaliteit, verrassing, verbinding en vernieuwing. Enkele hoogtepunten zijn Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck, Kate Moores De stijgende zeespiegel, XILIIN met Maya Fridman en LudoWic en Einaudi en Glass aan zee door Lavinia Meijer en Iris Hond.

Op de laatste festivaldag, zondag 18 juni, is er onder meer een heerlijk, speels programma voor kinderen vanaf 3 jaar en kom je de zingende ijscovrouw en Frantastica op stelten tegen. Het is slechts een kleine greep uit het gevarieerde festivalprogramma dat nu online staat.

Festival Classique is hét klassieke muziekfestival voor iedereen. Het laat de concertzalen voor wat ze zijn, bouwt een iconisch, sfeervol festivalterrein midden op het strand van Scheveningen en laat het zand, de wind en de zon doorklinken in de muziek. Tussen de concerten en evenementen door kun je genieten van de verrassende randprogrammering en een hapje en drankje.

Locatie