Afbeelding
Foto: PR

The Ocean Race Stopover

zondag 11 juni 2023 9:00 t/m donderdag 15 juni 22:00

Van zondag 11 tot en met donderdag 15 juni aanstaande is de haven van Scheveningen het middelpunt van The Ocean Race, de legendarische zeilrace rond de wereld.

De tien deelnemende teams van The Ocean Race stoppen in Scheveningen voordat ze aan de laatste etappe beginnen naar de finish in Genua. Tijdens de stopover zijn alle ogen van de Nederlandse en internationale zeilgemeenschap gericht op het Scheveningse ‘Ocean Live Park’, waar alle bezoekers gratis vijf dagen lang kunnen genieten van een avontuurlijk programma voor watersporters, dagjesmensen en het bedrijfsleven.

Op zondag 11 juni worden de tien VO65- en IMOCA-zeiljachten verwacht in Scheveningen, gevolgd door de ‘Awards Night’ op maandag 12 juni. Op dinsdag 13 juni staat de Pro-Am Race voor de VO65- en IMOCA-klasse op het programma, gevolgd door de IMOCA In-Port Race en de prijsuitreiking. Op woensdag 14 juni kunnen bezoekers genieten van de Pro-Am Race voor de VO65-klasse, gevolgd door de VO65 In-Port Race en prijsuitreiking. Op donderdag 15 juni is het tijd voor de herstart van de laatste etappe van Den Haag naar Genua.

Locatie