Voetgangers zwaargewond na aanrijding Statenplein

5536
0
Beeld: Dick Teske

Twee voetgangers zijn dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het Statenplein. De 31-jarige bestuurder van de betrokken auto bleek onder invloed van drugs en alcohol.

Volgens getuigen werden de twee voetgangers op het zebrapad geschept door een aanstormende auto ter hoogte van de kruising met de Willem de Zwijgerlaan. De getuigen zagen hoe de automobilist vlak voor het ongeluk een ander voertuig rechts inhaalde en daarna de twee overstekende voetgangers te laat zag.

Naar aanleiding van het ongeval werden drie ambulances opgeroepen en ook het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumahelikopter ter plaatse. De twee slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Agenten namen bij de 31-jarige bestuurder van de auto een alcohol- en speekseltest af. Hieruit bleek dat hij onder invloed reed van zowel alcohol las verdovende middelen. De bestuurder is aangehouden en agenten hebben zijn rijbewijs in beslag genomen.

Omwonenden zijn geschokt door het ernstige ongeval. “We waarschuwen de gemeente al tijden voor het gevaarlijke rijgedrag op dit punt. Het is verschrikkelijk dat hetgeen waar we zo bang voor waren nu toch is gebeurd.”

Het Team Verkeersongevallen Analyse (VOA) heeft het ongeval in onderzoek. Agenten namen al een aantal getuigenverklaringen op van omstanders die het ongeval zagen gebeuren, maar zijn op zoekt naar nog meer getuigen. Zag u of heeft u dashcambeelden van het ongeval? Neem dan contact op met de VOA via 0900-8844.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer