Zeiljacht strandt onder de Pier

1038
0
Beeld: Dick Teske

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 03.00 uur de KNRM Scheveningen gealarmeerd voor een zeiljacht in problemen. Het zeiljacht bleek door een navigatiefout onder de Scheveningse Pier terecht te zijn gekomen en kwam niet meer weg.

De redders van het KNRM kusthulpverleningsvoertuig zijn erin geslaagd de enige opvarende, een Duitse man, van het jacht af te halen. De man is met lichte onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Het schip zal later worden geborgen. Een vroege zwemmer trotseerde donderdagochtend het koude water om een kijkje van dichtbij te nemen.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer