Schevenings duin vernoemd naar Soldaat van Oranje

1173
0
Beeld: Google

Het duin tussen de Strandweg en Visafslagweg krijgt de naam Erik Hazelhoff Roelfzemaduin.

De vernoeming is een verwijzing naar Siebren Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog en beter bekend als de Soldaat van Oranje. Dat heeft wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte, Straatnamen) bekendgemaakt.

Voor zijn verzetswerk ontving de verzetsstrijder de hoogste koninklijke onderscheiding, de Militaire Willems-Orde. Bredemeijer: “Het was al langer een wens van zowel de gemeenteraad als dit college om dit te doen. Deze vernoeming is een perfect en passend eerbetoon in Den Haag, dé stad van vrede en recht.”

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer