Paasweekend vuurdoop voor Actieplan Scheveningen

1254
0
Beeld: Dick Teske

Nadat de gemeente begin dit jaar een omvangrijk pakket aan maatregelen om de toenemende overlast aan te pakken presenteerde, is er de afgelopen maanden achter de schermen druk gewerkt aan verdere toespitsing van de plannen. Dit gebeurde met 30 bewoners en ondernemers in een werkgroep ‘Veilig en Leefbaar Scheveningen’. Met hun input zijn de maatregelen aangepast en aangevuld.

De gemeente gaat de komende maanden werken met scenario’s, die een kleurcode krijgen. Groen is het basisniveau, waarbij geen extra maatregelen nodig zijn. Bij geel en oranje worden aanvullende maatregelen getroffen. Bij kleurcode rood volgt overdracht naar de crisisorganisatie. Aan deze vooraf uitgewerkte scenario’s zijn in zwaarte oplopende maatregelen gekoppeld. Zo kan er flexibeler worden op- of afgeschaald. Dit paasweekend zal de vuurdoop worden voor de nieuwe maatregelen.

Volgens Anne Mulder, stadsdeelwethouder Scheveningen, is een strandseizoen zonder incidenten te rooskleurig. “Maar Scheveningers moeten wel echt gaan merken dat we de overlast stap voor stap aan het terugdringen zijn, dat heeft prioriteit. Nu, maar ook voor de langere termijn. We werken gestaag door om ook maatregelen die iets meer tijd en voorbereiding vragen effectief te kunnen gaan inzetten in de komende zomer en daarna. Een goed voorbeeld is een app die we binnenkort gaan invoeren waarmee overlast op één punt kan worden gemeld en dan wordt doorgeleid naar de juiste instantie.”

De maatregelen worden de komende maanden geëvalueerd. Ook de werkgroep blijft betrokken bij het monitoren van de maatregelen en de inzet van scenario’s. En gaat een rol spelen bij de uitwerking van een hernieuwde toekomstvisie op Scheveningen badplaats.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer