MS Estrella nu echt vertrokken uit Scheveningen

1501
0
Archiefbeeld: Dick Teske

Woensdagochtend is de MS Estrella Scheveningen dan toch echt vertrokken. Na 45 jaar verlaat het kenmerkende schip de Scheveningse haven.

De Estrella werd door Rederij Vrolijk ingezet voor de sportvisserij, maar de glansrol waarvan de meeste mensen het schip zullen herkennen had de Estrella elk jaar in november. Tijdens de vele intochten van de goedheiligman in de afgelopen jaren werd het schip namelijk omgedoopt tot ‘Pakjesboot 070’.

Die gedaanteverwisselingen passen goed bij de Estrella, die in haar rijke historie verschillende functies heeft gehad. Het schip is woensdag 31 maart uit Scheveningen vertrokken om terug te gaan naar haar ‘roots’, de locatie waar zij als de ‘Koningin Emma’ werd gebouwd: Vlissingen.

Lees het complete artikel over het vertrek van de Estrella in De Scheveninger van 23 maart 2021.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer