Burgemeester van Zanen opent de nieuwe Hotspot Techniek aan Zee

1221
0
Foto: De Scheveninger

Woensdag 3 maart heeft burgemeester Jan van Zanen een bezoek gebracht aan de Hotspot Techniek van het Maris College, gevestigd in de voormalige kantine van de Visafslag. Hij heeft de nieuwe locatie van het Maris College officieel geopend.

De Hotspot is de nieuwe technische experimenteerruimte van het Maris College. Onder begeleiding van de techniekdocent en de technisch onderwijsassistent maken de leerlingen kennis met nieuwe technieken door vooral te doen. Dat is mede mogelijk gemaakt door Johan van Nieuwenhuijzen, managing director van de Visafslag: “We kregen vorige jaar contact met het Maris College dat ruimte zocht om leerlingen technisch onderwijs te geven en deze faciliteit hadden wij ter beschikking. In samenwerking met het Maris College hebben we van deze oude kantine een leslokaal gemaakt. Dat past natuurlijk prima, want onze klanten zijn de vissersschepen en de handelaren, en ja die hebben natuurlijk toch behoefte aan technisch personeel. Dus ik dacht dit is een win-winsituatie voor alle partijen. Een win voor de school, een win voor de leerlingen en uiteindelijk ook een win voor de arbeidsmarkt.”

De burgemeester sprak met alle leerlingen, die hem lieten zien waar ze mee bezig waren. Dat varieerde van het programmeren van een robot, tot het maken van door zonne-energie gestuurde bootjes en een windmolen. Burgemeester Jan van Zanen zei dat de leerlingen trots op zichzelf mogen zijn. “Wat een eer om bij te mogen dragen aan de officiële opening van de Hotspot Techniek aan Zee aan de haven van Scheveningen. Een plek waar het draait om techniek en waar het experiment centraal staat.” Hij bedankte de leerlingen dat ze op hun eigen manier hebben laten zien wat ze aan het doen waren. “Ik wens alle leerlingen heel veel succes met de expedities en hun technische toekomst,” aldus burgemeester van Zanen.

Deel dit bericht via: