Grond voormalige Pniëlkerk verkocht

1704
0
Het Green Harbour concept.

Wat is er nou precies aan de hand met de locatie van de voormalige Pniëlkerk in Duindorp. Afgelopen week kregen geïnteresseerden van het nieuwbouwproject Green Harbour, wat op de locatie aan de Tesselsestraat zou moeten verrijzen, een bericht van de bij het project betrokken makelaar. Hierin stond onder meer dat ‘de eigenaar/ontwikkelaar van de grond het gehele project inclusief de grond heeft doorverkocht aan een andere partij’ en dat Doen NVM Makelaars daarom de geïnteresseerden niet meer kan informeren over het nieuwbouwproject.

Al snel werd het bericht opgepikt op social media en de reacties waren niet mals. Doemscenario’s over nieuwe plannen namen de discussie al snel over. Maar zoveel is er eigenlijk helemaal niet aan de hand, verzekert Wim Groen van Dekker Makelaars. “De vorige eigenaar van de grond heeft de grond en het bijbehorende bouwplan verkocht aan een andere ontwikkelaar. Volgens mij was het nooit zijn bedoeling om het plan zelf te gaan ontwikkelen”, aldus Groen. “Het plan wordt door de nieuwe ontwikkelaar in grote lijnen uitgevoerd zoals dat bij iedereen bekend is, er zijn alleen wat kleine aanpassingen gedaan in het ontwerp om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Wij zijn bezig met de prijsbepalingen van de woningen en zoals het er nu uitziet zal de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan.”

Deel dit bericht via: