Grote brand legt Oase Beachclub in de as

458
0
Beeld: Dick Teske

Zaterdagavond rond 23.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij Oase Beachclub aan het Zwarte Pad. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de brand uitslaand was en werd er direct opgeschaald naar ‘grote brand’. Ondanks de snelle inzet werd de Oase compleet in de as gelegd. Naastgelegen strandpaviljoens konden voor het vuur behoed worden.

De eigenaar, Matthieu van den Assem, ontdekte de brand zelf nadat hij een alarmmelding van een inbraak binnenkreeg. Toen hij de beelden bekeek zag hij in eerste instantie niet bijzonders, maar ontdekte plotseling dat er rook te zien was. Toen werd naast de politie, ook direct de brandweer gealarmeerd.

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al metershoog uit het strandpaviljoen. Naast het blussen was vooral het tegengaan van overslag naar andere strandpaviljoens een hoge prioriteit voor de brandweer. Dit lukte wonderwel, maar de Oase werd compleet in de as gelegd.

De Oase kent een lange geschiedenis aan het Zwarte Pad. Van den Assem baat de zaak al 35 jaar uit en al tientallen jaren daarvoor stond de Oase fier op het strand. Zoals bijna elke strandondernemer kent Van den Assem ook tegenslag. Al eens eerder zag hij zijn strandtent voor zijn ogen verdwijnen, tijdens een zomerstorm in de jaren ’90. Ook toen zette hij de schouders eronder en bracht hij de Oase weer terug. Ook nu is het niet anders. Hij wordt daarbij ondersteund door vele anderen. Inmiddels is er een crowdfundingsactie opgezet om de ondernemer bij te staan. “Via deze weg wil ik de hard werkende familie steun bieden om de zaak weer volledig op te bouwen. Alle kleine beetjes helpen, al is het maar 1 euro”, aldus initiatiefnemer Frans Rumphorst.

Deel dit bericht via: