Doe dit weekend mee met de Tuinvogeltelling

543
0

Weet jij welke tuinvogel het meest voorkomt in ons land? En in Den Haag? Doe van 29 tot en met 31 januari een half uurtje mee met de Nationale Tuinvogeltelling. Stuur een foto van een vogel in jouw tuin/balkon naar Het Haagse Groen en maak kans op cadeaupakket waar jij en de vogels blij van worden.

Om te genieten van natuur in de stad hoef je de deur niet uit. Zet een stoel bij het raam en kijk gewoon eens naar de vogels in jouw tuin of balkon. Hoe leuk is dat! En als je een pen en papier pakt, doe je met gemak mee met de Nationale Tuinvogeltelling dit weekend. Het duurt maar een half uurtje, is coronaproof en is leuk om te doen met de kinderen.

Om erachter welke tuinvogel landelijk en in onze stad op nummer 1 komt, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. “Tuinvogels tellen is niet alleen leuk, maar ook nuttig”, zegt stadsecoloog Martin van den Hoorn. “Door vogels te tellen, komen we meer te weten hoe het gaat met tuinvogels. En als er veel mensen in Den Haag meedoen krijgen we ook een beter beeld van het wel en wee van de tuinvogels in onze stad.”

Fotowedstrijd
Maak jij de mooiste, leukste, grappigste foto van een vogel of de vogels in jouw tuin of balkon? Stuur jouw foto tot en met 3 februari naar hethaagsegroen@denhaag.nl. Vermeld daarbij je naam en adres. En maak kans op een leuke prijzen.

Deel dit bericht via: