Tweede vaccinatielocatie opent aan de Sportlaan

769
0
Beeld: Google

Maandag 8 februari opent GGD Haaglanden een vaccinatielocatie in het (voormalig) HagaZiekenhuis aan de Sportlaan 600. Hiermee is de tweede vaccinatielocatie in regio Haaglanden een feit; eerder opende GGD Haaglanden een locatie bij het Cars Jeans Stadion waar sinds 11 januari wordt gevaccineerd.

Op de locatie aan de Sportlaan kunnen in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin ontvangen. Later wordt dit uitgebreid met aanvullende doelgroepen.

De GGD start met het vaccineren van ongeveer 300 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Sportlaan is op termijn geschikt voor circa 1.000 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Het voormalige ziekenhuis wordt tijdelijk gebruikt en is alleen geopend voor het vaccineren. De vaccinatielocatie aan de Sportlaan is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Het parkeerterrein voor het ziekenhuis is (uitsluitend) beschikbaar voor de bezoekers van de vaccinatielocatie.

Deel dit bericht via: