Winnaar Selfie-actie bij De Wereld op zijn KopS x Muzee

564
0
Beeld: De Scheveninger

De pop-up expositie De Wereld op zijn KopS x Muzee in Muzee Scheveningen dat een overzicht gaf van de leden van kunstenaarsvereniging Kunst op Scheveningen, kortweg KopS, is tijdens deze lockdown ten einde gekomen. De hoogste tijd dus om de winnaar van de selfie-winactie bekend te maken.

De bezoekers van de expositie werd gevraagd een selfie te maken bij een kunstwerk dat verrast, nieuwsgierig maakt of dat gewoon mooi wordt gevonden. De jury was in haar oordeel unaniem en koos voor de selfie van amateurfotograaf Bert Bokkers bij het bronzen beeld ‘Schommelend meisje’ van Anneke Roeleveld. Deze inzending heeft een prikkelende vrolijkheid en maakt een speelse verbinding met een van kunstwerken uit de expositie. In een tijd waarin de wereld behoorlijk op zijn kop staat laat deze selfie zien dat er altijd nog iets moois of grappigs te ontdekken is, wanneer je maar met een open blik om je heen blijft kijken.

De winnaar ontving maandagochtend, voor de deur van Muzee Scheveningen, de prijs uit handen van KopS-voorzitter Kika Notten: een uniek en symbolisch kunstwerk ‘Ademwolk’ van Maaike van de Gevel. “Het is een fraai porseleinen kunstwerkje dat ons eraan herinnert van welk levensbelang onze schijnbaar vanzelfsprekende ademhaling is. Het miniatuur hang je op de muur om jezelf eraan te herinneren dat je ademruimte neemt”, verduidelijkt kunstenares Maaike. Kika vult aan: “We wensen Bert met deze prijs veel ademruimte en succes met fotograferen toe.”

Deel dit bericht via: